Arbetsmaterial

Du kan hålla reda på olika typer av arbetsmaterial i Disgen
Disgen handlening - Arbetsmaterial

Arbetsmaterial är nytt och förtjänar några ord. Innehållet är digitalt arbetsmaterial som du av någon anledning vill koppla till en person. Det kan vara webb-länkar eller dokument som du lagrat på valfri plats som du vill använda i din fortsatta forskning. Det är primärt avsett för din egen användning och kan inte importeras, exporteras eller ingå i dina utskrifter av ansedlar och tavlor. Det förutsätter också att associerade program (Word, bildvisningsprogram mm) finns installerade för att kunna användas.

Du når funktionen i en egen panel i personöversikten. Om du inte ser panelen så går du till mer-ikonen i personöversikten och väljer att visa panelen. Ev måste du använda rullningslisten för att se panelen.

Du lägger till en ny uppgift med hjälp av knappen ”Lägg till”.

Ange en passande benämning i fältet för namn. Klicka på Välj fil och orientera dig fram i Windows filhanterare för att välja den fil du vill använda. Ett alternativ är att du kopierar in en adress till en webbsida. Skriv en beskrivning i fältet med samma namn.

Du öppnar en befintlig referens genom att markera den högerklicka för att välja öppna eller genom att markera och trycka Ctrl + mellanslag.

Mer om detta läser du på här.

 

arbetsmaterial_1100.JPG
Ett exempel med notis, det refererade innehållet och notisens registrerade innehåll.

 

Relaterat innehåll