Snabbguider

Här samlar vi olika snabbguider eller lathundar som är till glädje för såväl funktionärer och användare.
PDF-filer som kan sparas eller skrivas ut,

Startguide

En aktuell pdf om 10 sidor som hjälper dig komma igång att registrera personer i Disgen 2021. Startguiden i nedre delen av sidan är ett bidrag från Torgny Larsson.

Det är ett alternativ till handledningens serie hur du registrerar din första familj i Disgen.

Tangentbordskommandon

Till Disgen 2021 har en stor genomgång gjorts av tangentbordskommandon för de som vill arbeta helt utan mus eller kombinera mus och tangentbord

På sidans slut finns två dokument med tangentbordskommandon för Disgen 2021 sorterade på två olika sätt. Sammanställningarna är ett bidrag från Peter Johansson.

Läs mer i handledningen!

Menyer och ikoner

Till Disgen 2021 har vi gjort flera ändringar av menyer och framförallt nya ikoner. Ikonerna är kompletterade med texter som visas när man för muspekaren över den (hovring). Det är en god hjälp för att lära sig både funktion och tangentbordskommandon.

På sidans slut finns ett dokument med menyer Disgen 2021. I tre kolumner visas ikon, funktion och tangentbordskommando samt hovringstexten. Sammanställningen är ett bidrag från Torgny Larsson.

Läs mer i handledningen!

Nyheter i Disgen 2021

Diskulogen nr 132 innehöll en artikel om nyheter i Disgen 2021. Artikel i nedre delen av sidan är ett bidrag från Christer Gustavsson.

Kartnyheter

En aktuell pdf om 15 sidor med detaljerade kartnyheter där sista sidan listar mindre nyheter i punktform. Sammanställningen (stor, 2,2 MB) i nedre delen av sidan är ett bidrag från Björn Johansson.