Registrera en relation utan partner

Läs hur du registrerar en relation utan partner.
Disgen handledning - Guldringar som representerar en relation.

Registrera en relation

Gör den person, som ska få en relation, till centrumperson.

reg-relation-ensam-1000-1.jpg

I familjeöversikten, för önskad centrumperson, syns de fyra knapparna Relation, Partner, Son och Dotter längst ner. De är aktiva och valbara. Tryck på Relation och du får upp en dialog där du kan välja att registrera en relationsnotis direkt.

reg-relation-ensam-1010-1.jpg

I övre delen ser du vilka relationsnotiser du kan välja bland. Du kan också låta bli att lägg till någon relationsnotis genom att välja Ingen notis.

I det här fallet vet du att personen var gift men du vet inte med vem så det förvalda alternativet Gift blir bra. Har du hitta uppgiften i dödboken så kanske du också ha ett datum för giftermålet. Fyll då i det här och ange också källan.

Tryck OK.

reg-relation-ensam-1020-1.jpg

Centrumpersonen har fått en relation sammankopplad med en ruta för partnern (ej registrerad, okänd partner).  Se guiden Skapa en relation och lägg till en partner som berättar om flera olika sätt att lägg til en partner.

Öppna relationsöversikten, genom att dubbelklicka på relationsrutan eller markera den och tryck mellanslag, och se hur det blev. 

reg-relation-ensam-1030-1.jpg

Stäng relationsöversikten med X uppe till höger. 

Klart!

Kommentar

För att registrera barn till en vald centrumperson krävs att en relation till en partner är skapad. Partnern behöver inte vara inlagd. Du lägger till partnern om du hittat uppgifterna. Då klickar du på det tomma fältet intill relationen som det står Partner i och registrerar partnern i dialogen Lägg till ny person.

Dialogen Relation kan startas på tre olika sätt.

  • Knappen Relation längst ned i familjeöversikten
  • Klicka höger musknapp på Centrumpersonen och välj Relation i snabbmenyn som kommer upp.
  • Se till att centrumpersonen är aktiv och tryck ned tangenten R.

 

Relaterat innehåll