Hjälpmenyn

Behöver du hjälp i Disgen då hittar du hjälpmenyn i Huvudmenyn.
Disgen handledning - Hjälpmenyn
Huvudmenyn med valet Hjälp

Under Hjälp finns följande meny. Här kan du få hjälp med frågor du vill ha svar på eller hjälp med hantering av Disgen.

hjalpmenyn-1010.jpg

Sök hjälp om..

Här ser du följande fönster. Du får även upp hjälpen via F1 om du är i startfönstret. I annat fall får du med hjälp av F1 direkt svar på frågor om den funktion du för närvarande befinner dig i.

hjalpmenyn-1020.jpg

Nyheter (och kända brister)

Här blir du länkad till en handledningssida för Disgen 2021 med information om de nyheter som är publicerade för den senaste versionen av Disgen. Du kan också här läsa om de eventuella problem som för närvarade finns.

Använda hjälp

Här får du fram följande fönster. Notera att du här, under Favoriter, kan spara hjälpavsnitt som du ofta läser.

hjalpmenyn-1030.jpg

Här har du flera möjligheter att söka fram det du vill ha svar på 
•    i vänstermenyn kan du söka dig fram till rätt information
•    med hjälp av Innehåll där du får upp följande fönster, vilket är en kort introduktion till Disgen

hjalpmenyn-1040.jpg

•    under fliken Sök, får du möjlighet att skriva in sökord du vill söka på

I sökfältet skriver du in det du vill få hjälp med, i detta exempel Flaggor. Knappen Lista avsnitt visar resultatet på de avsnitt som hanterar flaggor. Markerar du ett avsnitt och klickar på knappen Visa, får du i högerfönstret se vad som är skrivet om ämnet

hjalpmenyn-1050.jpg

•    under fliken Favoriter hittar du de avsnitt du listat som Favoriter, se ovan.

Disgen handledning

Här länkas du till DIS separata webbplats med handledning för Disgen 2021.

Sök faddrar och hjälp på hemsidan

Här är en länk till ett par korta tips om hur du kan hitta lösningar till ett problem, samt en länk till de Disgenfaddrar du kan kontakta om du trots allt inte hittar någon lösning.

Besök DIS Forum

Har du problem eller funderingar om Disgen, kan ett besök i DIS Forum vara ett alternativ att hitta en lösning på ditt problem. Du kan där också lägga upp frågor och funderingar runt Disgen. Så här kan den övre delen av startsidan se ut.

hjalpmenyn-1060.jpg

Observera att du måste skaffa en inloggning för att själv kunna skriva i DIS Forum. Det gör du genom att registrera dig längst upp till höger med knappen Registrera

Köp Disgen…

Du får upp ett fönster där du anger ditt medlemsnummer (endast siffrorna) för att gå vidare till köpet av programmet. Läs mer på hemsidan?

Aktivera licens

Här klistrar du in licensen du hämtat eller fått på mail vid köp av Disgen. Du kan klistra in hela mailet med nyckeln i - det gör inget att det finns extra tecken före eller efter nyckeln.

Om du har tappat bort licensnyckeln kan du hämta den igen på samma sätt. Enklast är att använda hjälpmenyn här i Disgen och välja "Köp Disgen...". Du kommer då till en webbsida där du kan "köpa" Disgen, men om du redan har köpt Disgen kan du gratis hämta licensnyckeln igen så ofta du behöver.

Sök efter uppdateringar…

Här länkas du till Disgens hjälp, där du hittar information om uppdateringar av programmet. Här finns också en länk för att hämta senaste versionen.

Om Disgen

Här finner du information om Disgen, vilken version och vem programmet tillhör. Du kan även under fliken Licensinformation se hur länge licensen gäller. Användningsvillkor som du godkände vid installationen finns också att läsa.
 

hjalpmenyn-1080.PNG