Video om Disgen 2021

Film kan vara ett bra komplement till handledningens text.
Här samlar vi video om Disgen 2021.
Video om Disgen 2021

Här presenterar vi videor med innehåll om Disgen 2021 från "Föreningen DIS Video", föreningens egna YouTube kanal.

Disgen 2021 grundkurs

Videofilmer som komplement till kurskompendiet för Disgen 2021 är till för att lära sig grunderna i Disgen, och vänder sig i första hand till dig som är ny användare och du som vill lära dig Disgen från grunden eller har använt annat släktforskningsprogram och vill byta till Disgen. 

Det är 31 filmer i hela spellistan, inklusive introduktionen.

I kursen kan du kan lära dig om hur du skapar datamapp, hur du matar in den första personen och fortsätter med fler uppgifter om den och dess föräldrar och barn. Du får också se hur du börjar hantera orter och källor i Disgen. Det kommer också avsnitt om hur du söker efter en registrerad person i databasen, hur du gör utskrifter och avslutningsvis också om olika fönstermodeller, med mera. Det viktigaste för att komma igång med Disgen på ett bra sätt

Kurskompendiet finns att köpa i DIS webbshop om du vill använda den i självstudier. Du kan också söka upp närmsta regionförening för att delta i kurs på plats tillsammans med andra släktforskare.

En visuell översikt av Disgen 2021

En stilla visuell överblick av funktioner, nyheter och användargränssnittet i Disgen 2021 utan tal men till musik. (Ca 5 minuter av Mikael Winbladh)

Flytta notiser i Disgen

Christer Gustavsson ger en kort enkel beskrivning hur du flyttar notiser i Personöversiktens Levnadsbeskrivning. (Ca 4 minuter)

Kort om nya menyer i Disgen 2021

Christer Gustavsson ger en kort information om de nya menyerna i Disgen 2021. (Ca 8 minuter)

Nyheter i karthanteringen Disgen 2021

Lena Ringbrant Ekelund berättar om de grundläggande nyheterna i karthanteringen i Disgen 2021. Lär dig och få inspiration om hur du kan arbeta med kartorna i Disgen 2021. (Ca 16 minuter)

Disgen 2021 Introduktion - nyheter i gränssnittet

En beskrivning av det nya användargränssnittet i Disgen 2021 av Mikael Winbladh. Det beskriver de nya ikonerna, menyerna och fönsterhanteringen med olika fönsterstandardmodeller. (Ca 7 minuter)

Nyheter i Disgen 2021 Del 1

Nyheter i Disgen 2021 beskrivs i en presentation av Torgny Larsson, DIS Syd. (Ca 27 minuter)

Nyheter i Disgen 2021 Del 2

Nyheter i Disgen 2021, främst fönsterhanteringen, beskrivs i en presentation av Torgny Larsson, DIS Syd. (Ca 28 minuter)

DNA och Disgen 2021

Eva Dahlberg presenterar hur du kan använda Disgen 2021 i din DNA-släktforskning. (Ca 41 minuter)